Besiktning av kraftledning och järnväg med drönare

Vi på Acre AB är stolta att kunna presentera en ny metod och tjänst för att kunna besikta kraftledning och järnväg från luften med drönare. Vårt dotterbolag, CUAV AB, har utvecklat en drönare Rover MT med kapacitet att kunna flyga över långa avstånd, 10-15 km (beroende på terräng) och därmed kunna besikta av en längre sträcka. Vi har utbildade och godkända piloter för att ha tillstånd att kunna flyga under dessa förhållanden då det ställs särskilt höga krav då flygning sker BVLOS ( Beyond Visual Line of Sight ) Observatörer är även godkända enligt EBR drönarobservatör.

Inspektion med drönare i Borås med omnejd

Med våra olika sensorer som optisk zoomkamera och Flir Duo värmekamera, kan vi upptäcka fel i anläggningen såsom varmgångar, avslag, träd / gren på ledning mm.
Vår besiktningsdrönare är, till skillnad från en del andra märken, säkerhetsskyddad med krypterade länkar så att ingen information / data skall hamna i orätta händer.
Att använda drönare för besiktning och inspektion ger många fördelar gentemot tidigare traditionell teknik med helikopter. Drönaren ger en minimal klimatpåverkan genom sin batteridrift, samt att den yttre miljön som luftfatyget framförs i störs minimalt. Det är inga djur som blir skrämda av buller och man behöver inte i förhand meddela besiktning i allahanda media.

Drönartekniken har utvecklats under lång tid och är nu mogen för den civila marknaden och där ska ACRE vara en stark partner för utveckling av dessa tjänster.

Varmt välkomna med er förfrågan för beställning eller demonstration.

Se fler tjänster