Beskärning av fruktträd

Att klippa (beskära) fruktträd kräver både erfarenhet och vana för att säkerställa att det blir utfört på rätt sätt. Det viktiga är att till och börja med att utgå från vad syftet med beskärningen är. Bevara ett träd som är ålderstiget, ett estetiskt val eller för att gynna fruktsättning.

Ett fruktträd växer oftast på ett mer vildvuxet sätt än andra sorters träd. För att inte stressa trädet och ta hand om det på bästa sätt rekommenderar vi därför att beskärningen delas upp på flera besök. Blir trädet för stressat kommer det bildas vattenskott som har en negativ inverkan på ett fruktträd.

När på året ska man beskära fruktträd?

Trädets ålder påverkar mycket när på året det är dags att utföra trädbeskärning av tex äppelträd. Ett yngre träd bör beskäras på våren för att uppmuntra det att grena sig och på så sätt göra plats för frukt. Äldre äppelträd beskära under juli–september (JAS månaderna) för att ta bort döda grenar och ta bort grenar som är i vägen och hindrar utvecklingen av fruktträdet.

Vi på Acre är proffs på fruktträdsbeskärning

Behöver du hjälp att ta hand om ditt fruktträd på bästa sätt är du varmt välkommen att kontakta oss på Acre.

Se fler tjänsterRUT-avdrag för fruktträdsbeskärning

Du vet väl att du kan utnyttja RUT-avdraget när du anlitar oss på ACRE för någon av våra tjänster?
För dig som behöver hjälp med trädbeskärning kan du spara så mycket som 50 % på upp till 75 000 kronor, bara genom att använda RUT-avdraget.

Avdrag per person och år

Avdraget är till för privatpersoner och gäller alltså 50 % av arbetskostnaden upp till 75 000 kronor per person och år.

Hur fungerar det?

När du anlitar oss, anger du att du vill använda RUT-avdraget. Då drar vi per automatik av RUT-avdraget på din faktura.