Drönarbesiktning

När Vara Energi fick problem med sitt fjärrvärmesystem innebar det att stora mängder vatten läckte ut. Då de inte visste var i deras rörsystem som problemet härstammade tog dem kontakt med ACRE, som de jobbat med flera gånger tidigare.

– Jag har haft kontakt med Joacim, VD på ACRE, i 10–12 år. Jag jobbade på ett annat bolag tidigare och kom i kontakt med honom. Jag jobbade med drift då och jag tyckte att han verkade seriös och pålitlig och de är det man är ute efter i energibranschen säger Stefan Carlson, VD på Vara Energi.

– ACRE har alltid skött pappersarbetet och alla säkerhetsbestämmelser korrekt. Det har alltid känts tryggt och lugnt att jobba ihop med ACRE och vi har stort förtroende för dem.

– Även om vi var väldigt små kunder i början hade det inte stor betydelse utan dem såg till att allt sköttes på ett bra, korrekt och professionellt sätt säger Stefan Carlson.

Vattnet som läckte ut via fjärrvärmesystemet var väldigt varmt och skulle därför ge utslag vid användning av värmedetektorer. Istället för att hitta läckan för hand använde ACRE sig utav drönare med värmekamera för att lokalisera läckan på ett snabbt och effektivt sätt.

– Det gick strålande, vi fick en klar bild av det som vi sökte. Utfallet av värmekameran gjorde att vi kunde utesluta kulvertnätet, vi hittade alltså ingen läcka men kunde följa nätet och avvikelser på ett mycket bra sätt. Vi väntar nu med spänning på fler tjänster kring det här, säger Stefan Carlson.

Vara Energi ser positivt på arbetet som ACRE utförde med drönare och drönare är något Vara energi ser sig själva använda mer utav i arbeten. I framtiden ser Vara Energi att fler inom branschen kommer använda sig utav drönare för arbeten som kräver luftburen support.

– Jag är helt övertygad om att hela energibranschen kommer gå över till drönarteknik, det finns ingen anledning till att flyga med flygplan eller helikopter för såna uppgifter när man på ett enkelt sätt kan gå upp med en drönare.

Läs mer om drönarbesiktning med ACRE.